Poriluk (lat. Allium porrum) predstavlja namirnicu izbora tijekom cijele zime, a posebno u mjesecima koji prethode dolasku proljeća. Tada može nastupiti osjećaj umora uvjetovan vrlo često dužim nedostatkom važnih hranjivih sastojaka neophodnih za organizam, prije svega vitamina C.
O našem OPG-u
Prihvatljive cijene. Čista hrana bez pesticida. Kvalitetan proizvod.
Što i kako proizvodimo?
Ekološki način proizvodnje jedini je održivi način proizvodnje. Ukoliko želimo proizvoditi na ekološki način moramo promijeniti način na koji razmišljamo o proizvodnji općenito. Naime, ne možemo pristupati ekološkoj proizvodnji na isti način kao konvencionalnoj i očekivati odlične rezultate. Odlične rezultate možemo očekivati i postići samo kontinuiranim, strpljivim i stručnim pristupom cjelokupnom proizvodnom procesu. Takav pristup uključuje odabir pravih terena za određenu kulturu, odabir zdravog sadnog materijala te otpornih sorata, pravilnu gnojidbu i preventivan rad na smanjivanju potencijalnih problema sa nametnicima. Dobra strategije zaštite i pravilna ishrana biljaka uz kvalitetna certificirana ekološka sredstva imperativ je u dobivanju zdrave ekološki uzgojene hrane.
Zašto ekološki uzgojna hrana?
Ekološki uzgojena hrana ne sadrži pesticide. To je trenutačno najsigurnija hrana na planetu.
Zašto ekološki uzgojena hrana?
Mnogobrojne studije otkrile su da organska hrana uglavnom sadrži veću razinu antioksidansa i određenih mikronutrijenata, poput vitamina C, cinka i željeza. Iznenađujuće, razina antioksidansa u ovakvim namirnicama može biti i do 69% veća jer ekološki uzgojena hrana ne sadrži pesticide. To je trenutno najsigurnija hrana na planetu. Bogatija je hranjivim sastojcima – sadrži od 30 do 70% više minerala i vitamina od “obične” hrane. Objašnjenje veće razine antioksidansa u ovako uzgajanim biljkama leži u činjenici kako se ekološke biljke ne oslanjaju na kemijske spojeve kao što su pesticidi ili herbicidi u svrhu zaštite. Umjesto toga, oni proizvode više vlastitih zaštitnih spojeva, odnosno antioksidansa.